Hem » Soffbord
 

Soffbord

Här hittar du ett stort sortiment av Soffbord. ✔ Snabba leveranser. ✔ Passa på att köpa Soffbord online.

 

Soffbord - en användbar möbel

Det är inte alltid man tänker på det, men våra soffbord hör helt klart till de mest använda möblerna i våra hem. Vi ställer vårt kaffe, ett vinglas och andra drycker samt kanske även snacks och mat på dem, vi lägger tidningar och böcker på dem, och det är inte heller ovanligt att folk till och med slänger upp sina fötter på de soffbord de har där hemma. Med anledning på hur mycket soffbord används är det därför viktigt att välja ett bra soffbord, för att det ska hålla för allt du vill göra med det utan problem. Här kommer några riktlinjer som hjälper dig välja ett bra och passande soffbord för ditt hem:

Se till så att storleken blir rätt

Du vill inte ha vare sig ett för litet soffbord som bara ser bortkommet ut och som inte kan användas för det du vill göra med den, eller ett onödigt stort soffbord som också ser fel ut och tar upp för mycket plats i onödan. Det är därför att rekommendera att du tar mått på den plats där du vill att soffbordet ska stå (har du inte redan valt ut denna plats måste du alltså göra detta nu!) för att du ska kunna veta exakt vilken storlek som är lämplig. Vissa väljer att märka platsen det gäller med maskeringstejp eller liknande för att verkligen kunna se hur stor plats det rör sig om, så detta kan också vara värt att överväga.

Se till så att höjden blir rätt

Både för höga och för låga soffbord är nämligen problematiska av olika skäl, så du vill verkligen inte att detta ska bli fel heller. Det optimala är om ditt soffbord ligger så nära sin soffa´s eller fåtöljs sittyta som möjligt höjdmässigt. Med andra ord måste du veta hur hög sittytan är på den soffa eller fåtölj som kommer att stå vid soffbordet för att kunna göra ett bra val. Har du inte valt soffan eller fåtöljen än, måste du därför börja med att göra detta.

Undvik helst vassa kanter på soffbordet

Framför allt om du är lite klumpig av dig eller har barn där hemma. Det är nämligen bara en tidsfråga innan man slår sig på dessa kanter i dessa fall!

Se till så att bordet är lätt att rengöra

Om du är som de flesta andra svenskar kommer du nämligen med säkerhet att spilla något på det så småningom och även damm och smuts kommer förmodligen att samlas på det, så det är viktigt att det inte kommer att ta allt för mycket tid för dig att få rent bordet när detta händer. Ta med andra ord reda på hur du rengör ett visst soffbord innan du köper det, och känns detta för besvärligt, välj hellre en annan variant i så fall.